neděle 4. března 2018

EDU Staňkov 2018


Opět po roce se ve Staňkově na Domažlicku sešli tento týden učitelé doslova z celé republiky, aby se vzájemně inspirovali a sdíleli své zkušenosti. Akce s názvem EDU Staňkov pokračovala teprve druhým ročníkem, ale i tak byla opět hojně navštívena nejen učiteli základních škol. Mezi účastníky tak byli např. učitelé z gymnázia, SCIO školy, Jihočeské univerzity, Západočeské univerzity, Univerzity Karlovy, ale také například pracovnice knihovny. 
EDU Staňkov pořádal GEG Učte s námi, společně s GEG Brno. Na akci se také nemalou měrou podíleli samotní lektoři, kterých bylo rovných 10. Na EDU Staňkov je také unikátní fakt, že všichni lektoři po celý den lektorují bez nároku na honorář a proto může být i pro účastníky zcela zdarma.


Lektoři EDU Staňkov 2018

   

Akce splnila svůj cíl, kterým bylo vytvořit multiplatformní setkání bez ohledu na míru využití ICT a volby operačního systému. Proběhly tak workshopy, kde technologie hrály významnou roli, ale také řada workshopů, kde technologie zcela chyběly. Každý z účastníků si tak mohl zvolit ze široké nabídky různě zaměřených workshopů. Novinkou letošního ročníku bylo časové uspořádání workshopů tak, aby každý návštěvník mohl navštívit co největší počet témat. 

V úvodu všechny pozdravila ředitelka ZŠ Staňkov Mgr. Jitka Suchá a Ing. Bořivoj Brdička, Ph.D. z Fakulty pedagogické Univerzity Karlovy, který byl uveden jako učitelský "guru" v oblasti zavádění ICT do výuky. Velmi pozitivní byla také návštěva (a aktivní zapojení při probíhajících workshopech) vyučujících Katedry výpočetní a didaktické techniky Západočeské univerzity v Plzni, kterými byli PhDr. Lucie Rohlíková, Ph.D. a PhDr. Zbyněk FILIPI, Ph.D. Je to jasný důkaz toho, že ne všichni akademičtí pracovníci pedagogických fakult musí být nutně odtrženi od reality výuky na školách, jak se velmi často uvádí. 
Za podporu děkujeme Městu Staňkov, kuchařkám školní jídelny za výborný oběd, pekařství Kotačka za koláče a ostatní dobroty, žákům ZŠ Staňkov Adamovi, Kubovi, Aničce, Lucce a Elišce, za pomoc a dokumentaci. Také je třeba poděkovat Mirku Kotlasovi ze společnosti Microsoft za ukázku využití hry Minecraft ve výuce a Lukáši Zídkovi z projektu Psaní hravě za skvělé ceny do naší závěrečné tomboly a seznámení s výukovým programem pro psaní všemi deseti. Do tomboly výraznou měrou přispěl i GEG ČR a se svými učebnicemi také společnost RAABE.

Letošního ročníku se zúčastnila necelá padesátka pozitivně naladěných lidí a po celou sobotu panovala neuvěřitelně příjemná atmosféra. Celkem proběhlo osm hodinových workshopů, a to ve dvou cyklech. Dle zpětné vazby účastníků se druhý ročník opět vydařil a těšíme se 9. března 2019 na viděnou s vámi všemi na již třetím pokračování.

Závěrem moc děkuji hlavním spoluorganizátorům Jardovi Maškovi a Lidce Kovaříkové.


Zahájení EDU Staňkov 2018

Jirka Rambousková a Google Classroom

Hanka Zahrádková a matematika

Karel Malík a cardboardy

Milan Khas a zelené plátno
 
Lidka Kovaříková a literární kavárna

Pavla Sýkorová a zpětná vazba

Pavlína Loňková a cestování po mapách

Štěpánka Baierlová, Hanka Šandová a ozoboti v akci

Miroslav Kotlas a Minecraft

Lukáš Zídka a psaní všemi deseti

Tombola...

Losujeme tombolu
fotografie: zdroj Jaroslav Mašek

Žádné komentáře:

Okomentovat