pátek 23. ledna 2015

Termíny užívané ve speciální pedagogice

Neustále někde hledám termíny užívané ve speciální pedagogice, tak jsem se rozhodl ty nejfrekventovanější (v naší sborovně) sepsat. Třeba to pomůže i někomu jinému...

sobota 10. ledna 2015

Didaktika ICT v myšlenkové mapě

Asi záleží jak komu, ale mně osobně pomáhají myšlenkové mapy zpřehlednit a strukturovat učivo tak, že si jej následně mnohem snadněji vybavím a to především v souvislostech. Zvláště pokud se jedná, jako v tomto příkladu, o strukturalizaci jmen, různé taxonomie atd., jsou pro mě myšlenkové mapy nenahraditelné. Momentálně pro myšlenkové mapy používám on-line aplikaci Mindmup, která nabízí pro mě vše potřebné a zároveň dovoluje také kolaborativní i kooperativní způsob práce. Zatím tedy vyjma iOS při práci na iPadu, kde se nám to nepodařilo (zkoušeno v prosinci 2014).

čtvrtek 1. ledna 2015

Otestujte si váš hudební sluch

Tento testík vznikl jako seminární práce předmětu "Autorské systémy". Je to můj první pokus o vytvoření flashové výukové aktivity, tak to podle toho také vypadá :) Pokud byste tedy měli nějaký nápad, jak například dodělat počítadlo chyb nebo naopak počítadlo správných odpovědí, budu rád za vaše komentáře a rady.